Categories
Online & HI-Tech

Citeste ce avantaje ai daca detii un magazin online personal

Citeste ce avantaje ai daca detii un magazin online personal

28/05/2012

| comenteaza acest articol

1. Metoda cea mai putin costisitoare de promovare. Se evita, astfel, cheltuielile legate de chirie, intretinere si cele legate de depozitare. De asemenea, nu mai platiti o armata intreaga de vanzatori. Sediul firmei poate fi chiar la dumeavostra acasa. Aveti nevoie doar de aparatura necesara si de programul care va permite sa vindeti prin Internet.

2. Modalitatea cea mai avantajoasa de a afisa ofertele dumneavoastra non-stop. Magazinele virtuale nu se inchid niciodata. Acest serviciu este la dispozitia clientului 24 de ore din 24. Avantajul este evident: ganditi-va la timpul limitat pe care il aveti la dispozitie pentru a face cumparaturile. Magazinele virtuale pot fi vizitate chiar si dupa inchiderea programului dvs. de lucru, iar produsele pe care le cautati vor fi gasite mult mai usor cu ajutorul motoarelor de cautare.

3. Posibilitatea de a ajunge rapid la segmentul de piata dorit. De multe ori clientii se sperie de bunavointa exagerata a unei vanzatoare. Sunt oameni si oameni. Unii mai indrazneti, altii mai timizi. Cei timizi vor sa fie lasati in pace, sa studieze indelung marfa. Sunt mai nehotarati, comanda ceva si vor sa renunte, dar le este rusine de cei din jur. Magazinul virtual ii ofera o mare intimitate clientului si, in plus, daca acesta doreste sa renunte la unul dintre produsele comandate, un simplu clic de mouse rezolva elegant situatia.

Vezi si:  Fondatorul Wikipedia: Suntem doar la inceputul erei internetului. Nu folositi Wikipedia ca sa va faceti lucruarile pentru facultate

4. Procedeul cel mai eficient de a penetra piete noi (cu conditia ca site-ul sa fie bine optimizat). Internetul nu tine cont de granite. Daca veti avea versiuni in engleza, franceza, germana, italiana si spaniola ale magazinului virtual pe care il promovati, clientii pot fi din toata lumea.

5. Usurinta mare in mentinerea la zi a ofertei de produse. Programul creat pentru magazine online va permite, fara a avea cunostinte speciale de administrare, sa introduceti oricand ofertele sau produsele dorite.

6. Posibilitatea de a incasa banii tot electronic (prin card sau sms). Utilizarea la scara larga, pe viitor, a banilor virtuali va duce la o incredere sporita din partea utilizatorilor, uneori speriati de diversii „prieteni” care le „cloneaza” cartile de credit.

7. Mijlocul de a realiza statistici privind vanzarile, stocurile, numarul de vizitatori, cu ajutorul Google Analitycs, Trafic etc.

8. Posibilitatea de a consolida imaginea firmei, a marcii, a produselor sau a serviciilor dumneavoastra pe piata.

9. Avantajul de a genera venituri din publicitate in momentul in care site-ul are un trafic ridicat si reprezinta deja o platforma virtuala valoroasa.