Home Companii British Airways ar putea sa isi vanda sediul din cauza telemuncii
Companii

British Airways ar putea sa isi vanda sediul din cauza telemuncii

Din cauza ca si o parte din angajatii British Airways, compania aeriana britanica are in vedere vanzarea sediului social situat la periferia Londrei, in apropiere de aeroportul Heathrow si se intreaba daca are intr-adevar nevoie de un sediu social atat de vast.

Explozia telemuncii datorate crizei sanitare ar putea sa ii permita companiei aeriene British Airways sa stranga o suma considerabila de lichiditati. Din cauza nevoii crescute de a munci de acasa, compania aeriana britanica ar putea sa isi vanda sediul social situat intr-o periferie a Londrei. Pandemia a accelerat abordarea companiei spre o modalitate de a munci mai flexibil si mai agil. Compania a mai declarat ca, in egala masura, a restructurat activitatea pentru a face cat mai bine fata acestei crize si urmeaza sa evalueze daca are intr-adevar nevoie de un sediu social la fel de vast.

Numeroase companii, inclusiv marile banci britanice, dar si gigantul petrolier BP si-au transformat radical organizarea si au optat pentru telemunca de cand a inceput aceasta pandemie. O organizare care permite reducerea costurilor intr-o perioada in care numeroase sectoare, mai ales cel aerian si sectorul energiei au fost lovite dur de socul economic cauzat de pandemia cu coronavirus.

Sectorul aerian in special traverseaza o criza istorica, traficul fiind aproape anihilat din cauza masurilor de distantare fizica, din cauza perioadelor de carantina si numeroaselor restrictii de calatorie.

Vezi si:  Top tendinte in recrutare: Tot mai putini candidati. Ce buget au companiile pentru a-si cauta angajati

Aer Lingus spre exemplu a avut parte de pierderi record, de numai putin de 6,9 miliarde de euro in 2020. Grupul a incercat sa reduca cu orice pret cheltuielile pentru a supravietui acestei crize, reducand deja 10 000 de posturi la British Airways, in ciuda recurgerii la somajul partial.

Daca mai continua aceasta pandemie companiile aeriene vor avea si mai tare de suferit decat anul trecut cand a inceput criza…

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *