Home Economie Brexit: progrese dar inca multa munca inainte de un acord
Economie

Brexit: progrese dar inca multa munca inainte de un acord

Dupa cateva saptamani dificile cu progrese extrem de lente, am vazut zilele acestea progrese mai bune, mai multa miscare in legatura cu dosarele importante. Este un lucru bun, a declarat zilele acestea presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declarand ca inca mai este foarte mult de lucru.
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat vineri ca o concluzie a acordului post-Brexit intre Uniunea Europeana si Regatul Unit inca necesita multa munca in ciuda progreselor inregistrate in ultimele zile. Dupa cateva saptamani dificile, cu progrese lente, am vazut zilele trecute un progress semnificativ, mai multa miscare in legatura cu dosarele importante.

Insa, mai este mult de munca a declarat Ursula von der Leyen, mai ales in legatura cu trei puncte: garantiile cerute Londrei in materie de concurenta, accesul europenilor la apele britanice pentru a pescui si modalitatea de a regla diferitele diferente din viitorul acord.

Presiunea timpului este puternica a adaugat Comisarul European. Un acord trebuie incheiat inainte de 31 decembrie 2020. Mai avem aproximativ 40 de zile pana la data de 31 decembrie, data la care se va incheia perioada de tranzitie post-Brexit in timpul careia Regatul Unit – care a iesit in mod oficial din Uniunea Europeana pe data de 31 ianuarie – va inceta sa aplice normele europene.

Vezi si:  200 de posturi disponibile în Programul Oficial de Internship al Guvernului României – ediţia 2018

Fara un tratat comercial pentru a-si regla relatiile, Londra si Bruxelles risca sa aiba parte un nou soc economic, care ar veni sa se adauga epidemiei cu coronavirus.
Discutii incetinite de un caz de Covid-19
Cele doua parti trebuie in principiu sa incheie un acord suficient de curand, inainte de sfarsitul anului pentru a permite ratificarea de catre Regatul Unit dar si de catre Parlamentul European. Insa discutiile au fost incetinite joi de un caz de Covid-19 in echipa europeana care l-a determinat pe Michel Barnier sa incheie orice reuniune fata in fata.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *