Home Banci Autoritatea Bancara Europeana a cazut victima unui atac cibernetic
Banci

Autoritatea Bancara Europeana a cazut victima unui atac cibernetic

Autoritatea Bancara Europeana a fost nevoita sa isi treaca offline sistemul de mesagerie in urma unui atac cibernetic. Nicio data persoanala nu a avut de suferit in urma acestui incident. Insitutia europeana este prima care a declarat in mod public ca a cazut victima Hafnium care exploateaza deficientele Microsoft Exchange.

Deficientele intalnite de Microsoft Exchange scoase la iveala saptamana trecuta au afectat Autoritatea Bancara Europeana, insarcinata cu stabilitatea financiara in Uniunea Europeana si garantarea bunei functionari din sectorul bancar. In realitate, EBA a declarat ca a fost obiectul unui atac cibernetic, tinta fiind serverele Microsoft Exchange. Comunicatul a fost publicat pe data de 7 martie. Drept reactie, a trecut sistemele de mesagerie offline.

Conform primelor rezultate oferite de ancheta interna, nu a fost efectuata nicio extragere a datelor personale. Institutia a declarat ca investigatiile continua si promite ca a luat toate precautiile necesare pentru protejarea datelor personale.

Este vorba despre primul organism care declara in mod oficial ca a fost victima unui astfel de atac. Microsoft Threat Intelligence anunta de curand faptul ca un grup de hackeri “extrem de calificati si sofisticati” au luat drept tinta Exchange pentru a pune mana pe continutul casutelor de email ale victimelor.

Fara sa dezvaluie numarul potentialelor victime, expertii in securitate informatica au atribuit aceasta campanie rauvoitoare grupului Hafnium, in stransa legatura cu Beijing. Casa Alba s-a declarat ingrijorata de acest incident care ar putea avea “consecinte profunde” conform purtatorului de cuvant Jean Psaki.

Vezi si:  Société Générale pregateste fuziunea cu Crédit du Nord

Washington este in special preocupat de numarul potential al victimelor. Conform lui Brian Krebs, un journalist american specializat in ciber securitate, cel putin 30 000 de organizatii din Statele Unite ale Americii ar fi fost victimele comportamentelor Hafnium. Acest numar ramane ipotetic deoarece Microsoft nu l-a confirmat, nici infirmat. Insa, un purtator de cuvant al guvernului de la Beijing a declarat ca tara sa nu se afla in spatele acestor atacuri.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *