Top 3 industrii pentru afaceri profitabile

Daca simti ca esti gata sa incepi o afacere pe cont propriu, insa inca nu ai o idee concreta in ce domeniu ai vrea sa investesti, in 2017 sunt cateva industrii in plina dezvoltare.

 

Top 3 industrii pentru afaceri profitabile

 

Citeste mai jos1. Tehnologii si solutii mobile pentru magazine online

Cel mai profitabil domeniu ramane si in 2017 aria magazinelor online. Insa nu neaparat partea de cosntruire a unui magazin online sau detinerea unuia sunt lucrurile pe care ar trebui sa te axezi. Cea mai profitabila piata, in 2017, este cea a crearii de aplicatii si tehnologii pentru partea interna a site-urilor.

Spre exemplu, construirea de aplicatii speciale pentru a monotoriza traficul, masinile sau agentii de pe teren. Firmele de retail prefera aplicatii interne, usor de folosit pentru gestiunea marfurilor, angajatilor sau care faciliteaza activitatea de relatii cu clientii.

Asadar, piata aplicatilor interne, de preferat mobile sau a roboteilor de chat or sisteme de interactiune client-companie, sunt in acest moment,  una dintre cele mai bune optiuni pentru un start-up in domeniul tech.

 

2. Traininguri de meditatie si mindfulness

Mindfulness-ul este un exercitiu, un mod de a concentra atentia asupra unei probleme din prezent. Practic, inveti oamenii sa se concentreze exclusiv pe ceea ce au de rezolvat in momentul actual. Acest exercitiu vine din traditia budista.

Citeste mai jos

Da-ne un like sau aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a primi ebook-ul gratuit:

  • Portal Management
    Idei de afaceri

    Tehnici de vanzare

[contact-form-7]

Companiile au nevoie de astfel de traininguri pentru angajatii lor, pentru ca, sa fim sinceri, intre atatea notificari de social media si e-mail-uri primite intr-o zi, este imposibil sa reusesti sa te concentrezi 100% doar pe sarcinile alocate pentru munca. Acesta este o solutie pentru rata de productivitate scazuta in randurile angajatilor.

Meditatia, precum si mindfulness-ul, ajuta tot pentru rata productivitatii. Stresul este prima cauza pentru problemele de concentrare sau legate de somn, ori santate fizica si mentala. Conform unui studiu recent, statistic vorbind, oamenii sunt mai stresati ca niciodata. Acest lucru rezulta, automat, in cresterea riscului imbolnavirii mentale sau fizice, precum si probleme de concentrare.

3. Inginerie biologica

Datorita problemelor legate de mediu, resurselor diminuate, dar si bolilor nemiloase, fara un leac inca, ingineria biologica a devenit o arie in plina dezvoltare.

Fie ca ne gandim la domeniul medical: proteza intercraniana care reda paraplegilor posibilitatea de a se misca, proteze nano-tehnologice, inimi artificiale create cu ajutorul imprimantelor 3d care reusesc sa substituie o inima reala pentru tansplant (proiect inca in dezvoltare), reconstruirea membrelor prin proteze nano si imprimante 3d, medicamente, cercetare pentru cancere si  cauzele declansatoare etc. Sau ne putem gandi la domeniul alimentar: crearea carnii sintetic, prin fortarea celulelor sa se reproduca in mod accelerat, solutii pentru a scapa de poluarea apei in lumea a treia etc. Toate acestea, fac din acest domeniu complex, un domeniu in care trebuie sa se investeasca pentru binele intregii lumi.

Asadar, pe langa o afacere infloritoare si profitabila, reusesti sa aduci un bine in lume. Singura problema reala a acestui domeniu este timpul si procesul lung si anevoios de cercetare pe care il implica. Insa daca reusesti, poate fi una dintre cele mai bune afaceri in care ai investit vreodata.

The post Top 3 industrii pentru afaceri profitabile appeared first on Portal Management.

Citeste tot articolul

Articole pe aceiasi tema

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *