Google și Apple au intrat într-o cursă a achizițiilor care are ca obiectiv dominația în domeniul inteligenței artificiale

Inteligența artificială este sectorul „fierbinte” al momentului pentru o exploatare și dezvoltare pe termen lung. Tocmai de aceea cele mai mari companii din tehnologie au început cursa pentru a acapara inteligența artificială.

Google și Apple conduc ostilitățile. Ambii giganți se luptă să acapareze sub umbrela proprie cele mai promițătoare startup-uri din domeniu.

Achizițiile de starup-uri din domeniul inteligenței artificiale a crescut de la 22 în 2013, la 115 în 2017. Cele mai multe startup-uri au fost cumpărate de Google și Apple.

Google conduce cursa cu 14 achiziții. Cea mai recentă achiziție este platforma de gestionare a mesageriei, Banter care ajută companiile să relaționeze cu clienții lor prin cele mai populare servicii online de mesagerie, informează VentureBeat.com.

În 2017 Google a achiziționat Halli Labs și Keggle pentru sume care nu au fost date publicității.

Apple se apropie cu 13 achiziții de startup-uri din sectorul inteligenței artificiale. Cea mai recentă achiziție a fost compania PopUp Archive. Înaintea achiziției, PopUp Archive folosea inteligența artificială pentru a dezvolta unelte care urmau să fie utilizate pentru căutarea, recunoașterea și organizarea fișierelor audio.

Foto: cnbc.com

The post Google și Apple au intrat într-o cursă a achizițiilor care are ca obiectiv dominația în domeniul inteligenței artificiale appeared first on BaniSiAfaceri.

Citeste tot articolul

Articole pe aceiasi tema

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *